Logotipo ILUNION

Obrir aquest enllaç en una nova finestra.ILUNION Tecnología y Accesibilidad, empresa pertanyent a la Fundación ONCE, acredita que:

Amb data 13/06/2016 s'ha realitzat una Auditoria d'accessibilitat al Futbol Club Barcelona, concretament del seu Lloc web http://www.fcbarcelona.cat.

El resultat de l'auditoria satisfà els requeriments d'accessibilitat de nivell Ilunion Doble-A WCAG 2.0 de les Directrius d'accessibilitat per al Contingut Web 2.0 del W3C-WAI, així com els requeriments necessaris per a satisfer la Norma UNE 139803:2012.

Per a garantir que el Futbol Club Barcelona manté els requeriments d'accessibilitat incorporats, Technosite realitzarà revisions manuals amb caràcter semestral.

Si algún usuari troba dificultats d'accés a la web certificada, contacti amb ILUNION Tecnología y Accesibilidad.

Logotip de Fundación ONCE

Segell que acredita l’acompliment del nivell WGAC 2.0 - AA d'accessibilitat per part de Technosite.

Detall de la Certificació

 • Entitat certificadora: ILUNION Tecnología y Accesibilidad
 • Entitat certificada: FC Barcelona
 • Lloc web: http://www.fcbarcelona.cat
 • Nivell d'accesibilitat: Ilunion Doble-A WCAG 2.0
 • Data d'emisió certificat: 03/12/2013
 • Data caducitat certificada: 22/06/2016

Excepcions

El portal web del FC Barcelona consta d'algunes parts que no són totalment accessibles, encara que es pugui certificar aquest portal, malgrat això:

 • Per un esforç raonable, s'exclouen de la certificació aquelles pàgines que contenen galeries d'imatges anteriors a 2013, que són menys visitades. El club es compromet a incloure alternatives textuals adequades a totes les galeries d'aquest històric en un futur o a aquelles que un usuari sol·liciti.
 • Existeix contingut sobre el qual els responsables de les pàgines no tenen control, en tractar-se de contingut inserit a les pàgines automàticament des d'altres fonts. És el cas de la publicitat que s'inclou a les pàgines dinàmicament, que no està relacionada amb el contingut del portal, és aliena al FC Barcelona i prové d'empreses terceres.
 • Els documents amb format PDF anteriors a la data de certificació s'exclouen de la mateixa. Si un usuari ho requereix, FC Barcelona es compromet a fer-li arribar el document en format accessible.
 • La pàgina de “Com arribar al Camp nou”, http://www.fcbarcelona.cat/camp-nou/camp-nou-com-arribar, s'exclou també temporalment de la certificació en els diferents idiomes on aparegui.

D'altra banda, en el moment de la certificació, per dificultats de producció i a causa de la premura en la certificació, Technosite ha acceptat el compromís dels responsables del desenvolupament del nou portal del FC Barcelona, en relació a una sèrie d'incompliments constatats però que per no ser una barrera absoluta, es permet la seva resolució en com a molt un mes a partir de la certificació:

 • “Timeline” de Twitter, o una altra xarxa social, incrustat en algunes pàgines. Si passat el període de temps estipulat d'un mes, aquest element segueix provocant alguna disconformitat d'accessibilitat s'eliminaran de les certificació aquelles pàgines que ho continguin.
 • Imatges de text en forma de “bàners”, responsabilitat del FC Barcelona, inclosos dinàmicament per un gestor Ad Server el contingut del qual i funcionalitat no estan redundats a la mateixa pàgina que apareixen. Ha de trobar-se una solució en el mateix període de temps esmentat anteriorment.<

D'altra banda, el nou portal web de FC Barcelona, s'ha desenvolupat d'una manera “Responsive design”. Això significa que les mateixes pàgines s'adapten a una versió mòbil o d'escriptori depenent de la resolució de la finestra del navegador per així poder presentar-se els continguts en qualsevol dispositiu. Cal assenyalar que la certificació és referida només a la versió escriptori i no a la versió mòbil del nou portal. Això s'adverteix als usuaris de lectors de pantalla que poden tenir problemes per detectar-ho i el FC Barcelona es compromet a seguir treballant per a solucionar-ho en properes revisions.